Influencer Marketing: Hur man gör Influencer Marketing som en Proffs

Ordet “influencer” har exploderat på internet. Med det sagt har influencer marketing, eller influencer marknadsföring växt enormt.

I denna artikel går vi igenom influencer marknadsföring, vad det är, hur det fungerar, och hur du använder det för att lyckas.

Vad är en influencer?

Inflytande driver handling, inte bara medvetenhet. Vi vet alla att vissa kunders speciella ord-till-mun-hänvisningar bara är ett av de bra sätten att marknadsföra ditt företag.

Dessa sprids som eld genom olika sociala mediesajter som Facebook, Twitter, Instagram och så vidare. Så i princip är en person som är aktiv på olika sociala mediesajter har en stor följarbas av fans, och kanske till och med har deras egna blogg, som i sin tur marknadsför ditt företag och förespråkar att använda dina produkter vad du kallar en influencer.

Dessa påverkare eller influencers har tusentals eller miljoner följare, prenumeranter, och fans. Att ha influencers marknadsföra och exponera din produkt och varumärke för deras följare kommer att hjälpa dig mycket att få ett stort antal kunder.

Men du måste se till att dessa influencers är lämpliga för det jobb och produkter du har. Med andra ord, att de passar ditt varumärke. Eftersom alla deras inlägg kommer att ses av många människor kan, att ha fel influencers, leda till kritik som kan orsakar en negativ effekt på ditt varumärke.

Varför behövs influencers?

Rekommendationer från tredje parter är mer trovärdiga av dina kunder än ditt eget märke. Detta beror på att vissa enorma företag tenderar att vilseleda människor och ljuga om sina produkter. Av den anledningen litar många inte på ett varumärke såvida inte någon annan, som inte ingår i varumärkets företag, marknadsför det. Detta är varför det kan vara mycket användbart att samarbeta med influencers. Folk har en tendens att inte lita på företag, men däremot litar de på influencers på sociala medier.

När du samarbetar med influencers tar de inte bara med sig sina följare utan också deras följares nätverk. Genom deras följares lojalitet har influencers möjlighet att öka din exponering i sociala medier, öka dina prenumeranter, och skapa trafik och viktigast av allt, sälja dina produkter genom sina berättelser om en upplevelse och rekommendationer.

Allt eftersom den traditionella marknadsföringen minskar i effektivitet kommer influencer marknadsföring att bli en framstående marknadsföringsmetod för att locka kunder. Numera tar kunder initiativ till att undersöka en produkt som de skulle använda om den rekommenderas av påverkarna som de följer och definitivt litar på.

Genom att skapa utmärkt innehåll om ditt varumärkes produkter, stödja ditt företags varumärke till deras fans och följare, och gå med i konversationer som ditt varumärke är associerat med, har dina påverkare redan gått in i inkommande reklam.

Tänk på din publik

Som annonsör har du från och med nu en stark tanke om den grupp människor du borde fokusera på. För att hitta den perfekta influencern måste du ta det ett steg längre och överväga vilken typ av bloggar, tweets och ämnen som din målgrupp skulle prenumerera på.

Många företag ger produkter sig till kända bloggare och låter dem recensera produkterna. Bloggarna publicerar vid den tidpunkten ett inlägg som handlar om den produkten, som ofta ansluter till webbplatsen där deras följare kan köpa saker.

Det finns många e-handelswebbplatser som skickar sina produkter till påverkare. Vissa influencers skapar tävlingar där deras följare kan gå med och ta emot den produkt som företaget gav som pris. Eller å andra sidan skickar de kuponger till aktiva användare i sociala medier, tidskriftsförfattare eller bloggare så att de kan gå in på din webbsida, välja en produkt och utvärdera hela deras erfarenhet av att använda produkten.

Vad bör du tänka på när du väljer en influencer?


Kontext

Som vi har sagt tidigare, bör en infuencer inte vara detsamma för varje märke. Kontext är extremt viktigt. Detta är den absolut viktigaste funktionen för att hitta lämpliga influencers som du behöver för att stödja din produkt och varumärke.

Med andra ord, det är exgtremt viktigt att hitta en influencer som är relevant för ditt varumärke och vars följare kan vara intresserad i dina produkter.

Kontakt

Efter att ha hittat någon som är relevant och passar ditt märke, skulle du behöva komma i kontakt med dem för att de ska kunna ge sitt utmärkta innehåll eller förslag på ett sätt som verkligen kommer att generera resultat.

Relaterbar

Det är påverkarens förmåga att engagemang bland sina följare. Denna funktion skulle lätt falla på plats när du hittar personer som är anslutna till ditt eget märke och skapar en stark kontakt med dem.

Influencers driver inte sig själva på grupper av människor. Deras prenumeranter och följare tar eget beslut att konsumera dess innehåll.

Därför är deras anhängare redo att lyssna på ämnen som diskuteras av påverkarna och engagera sig i den nämnda konversationen. Av denna anledning måste du göra allt anpassat till sammanhanget.

Bestäm vilken personlighetstyp du vill att din märkesinflytare ska ha. Bestäm om du ska ha en informerare, en aktivist, en expert och så vidare för att bäst representera din produkt och kampanj.

Genren

Välj en till två genrer för din influencer. Några av genrerna inkluderar mode, teknik, resor, marknadsföring och så vidare. Det är viktigt att personen har expertis inom området.

Ämnet

Välj ett ämne som din influencer diskuterar via blogg eller sociala medier ibland. Du kommer att använda detta ämne som referens när du redan har ett samtal med honom eller henne och ange varför ni båda är en bra match.

Räckvidd

Är det deras följare och prenumeranter du är inriktade på eller webbplatsen? Är denna influencer du har valt en aktiv bloggare? Söker du efter en YouTuber? Tänk på bästa räckvidd för ditt egna märke.

Var måste du hitta rätt influenser för ditt märke?

Efter att ha gett din influencer en egen bild skulle det vara lättare att bestämma rätt person för jobbet. Frågan är nu, var hittar du denna personen?

Övervakning genom sociala medier

De mest eftertryckliga påverkarna som ditt varumärke kan ha är varumärkesförespråkarna. Deras anhängare följer inte bara och prenumererar på dem eftersom de är anslutna till ditt eget märke utan också aktivt och högt pratar om hur de verkligen gillar ditt varumärkes företag. Genom att följa och leta efter blogginlägg som hänför sig till ditt varumärke och nämner, kommer du att upptäcka förespråkare och påverkare som du inte visste att du hade.

Genom att övervaka via sociala medier kan du också upptäcka påverkare som kan passa dig.

Research om hashtags relaterade till din produkt: Bestäm hashtaggarna eller något som influencers du riktar in dig till använder. Till exempel producerar ditt företag kaffe, kan du följa eller söka efter ett inlägg som innehåller # coffe eller # kaffe. Om ditt varumärke är ett välkänt varumärke kan du också söka efter “#dittvarumärke” för att se vilka som använder dina produkter och där kan du hitta rätt påverkare.

Google Alerts är ännu ett bra sätt att göra detta på. Ställ in en varning för fraser som rör ditt eget märke för att direkt identifiera personer som skriver om dig. Du borde också göra alternativa val för ditt varumärkesnamn i syfte att hitta artiklar och inlägg som innehåller dina webb-omnämnanden och särskilja förespråkare som redan finns på plats.

Bloggare uppsöker

Bloggare är uppenbarligen frontlinjen bland influencers. En studie säger att åttiosex procent av påverkarna på samma sätt driver inte mindre än en blogg. Det som är bra med detta är att att välja bloggare är en försäkring om att de alltid är aktiva på många plattformar i sociala medier.

När du hittar inflytelserika och berömda bloggare eller influencers för ditt älskade varumärke, börja med att leta efter bloggar med samma genre som din och upptäck nischen genom att lära dig och läsa statusuppdateringar, tweets etc., de publicerar för att veta om de redogör för ämnen som är relevanta för ditt varumärke. Skriv ner alla möjliga varumärkesinflytare och välj vem som är den bästa personen som passar jobbet.

Vad ska jag göra efter att ha startat ett samarbete met dem?

Uppmuntra och stödja dina influenser.

En äkta influencer bör ha passionen för de tjänster du erbjuder och dina produkter. Denna entusiasm borde visas genom de lysande texter och bilder. Du bör ha målet att få så mycket positivt innehåll från dina kunder som möjligt. Det här är några metoder du kan använda för att få innehåll från kunder som gillar ditt varumärke.

Begär kunder (och influencers) att skicka foton och inspelningar av sig själva med din produkt, vilket ger dem en chans att du erbjuder dem att visa sitt innehåll.

Glöm inte att kompensera din influencer

Om du samarbetar med en influencer som marknadsaför ditt märke och dina produkter, bör de kompenseras väl. Det behöver inte vara pengar. Men om du har budgeten för det kan du betala dem med ett generöst belopp.

Det du verkligen vill göra är att få din influencer att känna sig erkänd, belönad, viktig och uppskattad. Du kan dela deras innehåll på sociala medieplattformar för att utnyttja deras kvalitetsinnehåll, ge dem rabatter för olika produkter och tjänster och provision för varje kund de tar med till din webbplats.

Hållas informerad

Ungefär detsamma som vilken annan annonseringstrend, kommer inriktning på influencer fortfarande att förändras och utvecklas. Precis som skyltar förvandlades till annonser och till innehållsmarknadsföring. Det är viktigt att du alltid är informerad med de senaste trenderna och strategierna.

Leave a Reply

Related Posts