Hur du Inreder ditt Hemmakontor – Tips & Guide

På senare tid har det blivit allt vanligare att folk jobbar mer och mer hemifrån. Detta har ökat behoven för hemmakontor.

Många människor längtar efter ett dedikerat utrymme i sina hem där de kan fokusera och ta itu med sitt arbete. Samtidigt vill du inte bara ha en stol och och ett bord. För maximal komfort och produktivitet vill du se till att du har ett vackert och bekvämt hemmakontor som du trivs i.

Hur skapar du ett trevligt hemmakontor som du kan njuta i? Om du vill skapa en plats där du faktiskt kommer att njuta av att arbeta som bekvämt integreras i resten av ditt hus eller lägenhet (och livet), måste du tänka på dina olika alternativ för att inreda ett hemmakontor.

Du kanske inte tror att skapandet av en estetik och inredning som du tycker om på ditt kontor behöver vara en högsta prioritet för arbetslivet. Men att inreda ett hemmakontor på ett sätt du älskar är faktiskt ganska viktigt.

När du trivs med utrymmet vill du hålla det snyggt, och det kan också hjälpa dig att njuta av ditt arbete. Att gå in på kontoret och sätta igång att arbeta är mycket lättare när du får gå till ett utrymme som är trevligt. Med det i åtanke är det värt att lägga ner lite arbete på att inreda ditt hemmakontor. För att hjälpa dig komma igång har vi samlat några av de bästa tipsen nedan.

Håll dig organiserad

Det är ingen hemlighet. Hemmakontor kan bli röriga– snabbt. För att hålla högarna av papper och annat i schack är det frestande att fylla på med organiseringslösningar såsom lådor, etc. Det finns en mängd olika alternativ på marknaden som hjälper dig att hålla ditt hemmakontor välorganiserat. Innan du börjar fylla på med lådor och förvaringslösningar, fundera lite över hur du faktiskt organiserar.

Vad fungerar bra för dig i resten av ditt hus? Om du redan har för vana att skanna dina kvitton och förvara saker digitalt, varför köpa ett arkivskåp till ditt hemmakontor? Om du har en enda favoritpenna du alltid använder, varför köpa en pennkopp? Inred ditt hemmakontor på ett sätt som kommer att fungera för dig på lång sikt. Kom ihåg att det är mycket lättare att inreda ett hemmakontor på ett sätt som inte känns för sterilt när du har undvikit att samla högar av papperskorgar, mappar och annat.

Undvik massa synliga sladdar

I vår digitala tidsålder är en av de absolut värsta sakerna med kontor alla sladdar som sprids överallt. Du behöver förmodligen din dator och skrivare, men det betyder inte att du behöver stirra på deras högar av kablar hela dagen. Vidta några åtgärder för att hålla ditt hemmakontor fritt från sladdtrassel.

Skär ett hål på baksidan av en snygg låda. Din router och annan nödvändig teknik kan bo där med sladdar utmatade på baksidan. Montera ett grenuttag under eller på baksidan av ditt skrivbord. Använd buntband eller liknande för att vrida alla sladdar som ansluts till grenuttaget och mata dem längs baksidan av möbler där de är utom synhåll. Du kommer att bli förvånad över hur du helt enkelt du kan dölja alla sladdar så att ditt kontor känns rent och ljust.

Skaffa den förvaringslösning som du behöver

De flesta jobb kräver tillgång till någon form av utrustning – oavsett om det är skrymmande skrivare och kopiatorer eller snygga anteckningsblock och pennor. Men oddsen är att du inte behöver all den utrustningen hela tiden.

Vilken typ av utrustning använder du regelbundet i ditt jobb? Och vilka utrustningar och tillbehör behöver du som du kanske inte behöver tillgång till lika ofta?

När du har svarat på dessa frågor kan du skapa en förvaringslösning som uppfyller dina behov. En designerfavorit är att bygga anpassade hyllor och skåp.

Välj ett skrivbord som ser bra ut och är bekvämt

Skrivbord är i fokus för alla hemmakontor och du vill överväga hur skrivbordet känns och hur det ser ut. Investera alltid i rätt proportionerade skrivbord. När allt kommer omkring kommer du att tillbringa större delen av dagen där.

Leta efter ett skrivbord som är tillräckligt stort för att fungera som en bekväm arbetsyta och tillräckligt högt för att rymma dina ben – fundera sedan på hur det ser ut.

Det finns så många alternativ att du inte längre behöver offra stil och design för funktion.

Skrivbordstillbehör

Eftersom hemmakontor är så funktionella utrymmen kan standardinredning kännas felplacerad. Om något är vackert men inte praktiskt, förtjänar det verkligen att vara i ditt hemmakontor? Men tack och lov behöver du inte välja mellan snyggt och praktiskt. Du kan faktiskt ha båda två! Och väldesignade skrivbordstillbehör kan lägga till funktion och form till ditt utrymme i lika hög grad.

Snygga organisatoriska skrivbordstillbehör kan göra stor skillnad. Penhållare, coola häftapparater och tejpautomater kan verkligen lyfta ditt kontors funktionalitet men också design.

Ha god belysning

Kontor är ökända för sin skarpa belysning – speciellt lysrör. Varför väljer kontor ofta steril, kall belysning som både är obekväm och oergonomiskt? För de kan en grundläggande arbetsprincip: Tillräcklig belysning underlättar arbetet. Vi anstränger oss redan när vi stirrar på skärmar större delen av dagen. Gör det inte värre genom att begränsa belysningen på ditt hemmakontor. Använd naturligt ljus så mycket som möjligt men se till att komplettera där det inte räcker till. Ett väl upplyst kontor är ett trevligt och produktivt kontor.

Skapa en trevlig hemmamiljö

Ditt kontor är en förlängning av ditt hus eller lägenhet. De ska se ut och kännas som ett. Dekorera med samma teman som du har använt i ditt hus och inkludera föremål du älskar. Om du är en växtälskare, fyll ditt hemmakontor med massor av växter och andra dekorationer.

Kanske har du ett hem som är avslappnat? Lägg då till en mysig filt till din kontorsstol. Begränsa inte dig själv bara för att det här är en arbetsplats. Du kommer att bli mer produktiv i ett rum som ger dig glädje, så varför inte lägga lite extra omsorg på att skapa ett kontor som känns som hemma?

Leave a Reply

Related Posts