Hållbar ergonomi med en ergonomisk kontorsstol

Det ska vara naturligt med en sund ergonomi på arbetsplatsen. Trivsel och effektivitet kompletterar varandra i en miljö som andas en känsla av välbehag och arbetsro. En ergonomisk kontorsstol, en stress- och bullerfri omgivning. På azdesign.se kan du finna en mängd olika fantastiska, ergonomiska varianter.

Det vore underbart att arbeta i den miljön, det låter som en självklarhet. Men lättare sagt än gjort. Här kommer tipsen som leder till en drömarbetsplats!

En hälsosam arbetsmiljö

Med flera ergonomiska lösningar som gör dig både piggare och mer kreativ. Resulterar i att fler trivs på jobbet, positiv energi sprids, vilket ger gladare medarbetare, lättsam stämning och i längden så genererar det i färre sjukskrivningar. 

Ergonomiska förutsättningar

Var skonsam mot kroppen – Välj en ergonomisk kontorsstol så kroppen håller i många år framöver. Våra sittpositioner varierar så vi behöver då och då röra på oss för en skonsam belastning. En ergonomisk kontorsstol följer kroppen och går att justera för bästa passform. Viktigt att kunna ställa in sitsens djup och lutning, ryggstödets lutning, höjd, nackstöd samt gungans motstånd. 

Att planera ljuset

Ljuset styr mycket. Hur vi behöver anstränga våra ögon, mängden energi vi får och hur pigga vi blir i huvudet. Underlätta arbetet efter anpassat ljus. Undvik för svagt eller starkt sken. Allt för att orka jobba och slippa huvudvärk och trötthet. Det är alltid bra att få råd av professionella ljusplanerare för att nå de absolut bästa förutsättningarna.      

Koll på ljudnivån

Att planera för tysta rum är bra. Smarta akustiska lösningar är ergonomiskt hållbara för att undvika bullerskador och ge en stressfri och rofylld miljö för mesta effektiva prestationer. 

Uppmuntra rörelse

Rörelse sätter fart på blodcirkulation och tankeverksamheten. Det gör oss pigga och alerta och vi orkar då längre. Detta kan lätt ordnas med höj-och sänkbart skrivbord. I kombination med en ergonomisk kontorsstol med gungfunktion så gör det susen för en perfekt arbetsmiljö!

Leave a Reply

Related Posts