De Bästa SEO-verktygen: Uppnå Bästa Resultat i SEO-optimering

Utan riktigt bra verktyg fungerar ingenting i sökmotoroptimering. Det är därför vi ger dig en översikt över de bästa SEO-verktygen som du behöver för att uppnå bra ranking. Många av dem får betalt, men några riktigt bra är gratis. Jag slår vad om att du hittar ett verktyg eller två som du inte kände till.

SEO-verktygen är indelade i två kategorier:

  • SEO-verktygen – allt-i-ett verktygsfall
  • Bra verktyg för sökordsforskning

SEO-verktyg för professionell Google-optimering

SEO-verktyg är schweiziska arméknivar för alla frågor som rör professionell sökmotoroptimering. Naturligtvis är SEO-verktygen inte bara avsedda för en SEO-byrå utan också för ambitiösa amatörer som först menar det med optimering för sökmotorer.

Det finns många stora namn och riktiga tungvikter i denna gren. Det finns också ett mycket speciellt verktyg som riktar sig mer till nybörjare och avancerade användare.

Förresten, det finns inget sådant som ett – optimalt – SEO-verktyg. Var och en av dessa sviter har sina fördelar och nackdelar. SEO-experter använder därför vanligtvis ett antal verktyg för sitt jobb. Och: Du måste först vänja dig vid några av dessa verktyg för att kunna utnyttja deras fulla potential – till exempel hjälp för intern länkning.

1 – Seobility – SEO-verktyget för bättre ranking

Seobility - SEO-verktyget för bättre ranking

Seobility riktar sig mer till nybörjare och avancerade användare som bara hanterar sina egna projekt och inte vill ha höga kostnader. Du kan till och med använda den helt gratis. Det gratis kontot är dock kraftigt begränsat och faktiskt oanvändbart. Endast 10 nyckelord kan övervakas och endast sökordens skrivbordsrankning kontrolleras. Många andra användbara funktioner är inte heller aktiverade för gratiskontot. Vår rekommendation är därför premiumkontot, som erbjuder alla funktioner för en användbar analys och kan övervaka 300 nyckelord (stationär och mobil).

2 – XOVI – Allt-i-ett-onlinemarknadsföringssvit

2 - XOVI - Allt-i-ett-onlinemarknadsföringssvit

XOVI är en komplett allt-i-ett-lösning och erbjuder många möjligheter för analys och övervakning. SEO-rankningen och sökordsdata är dock inte lika bra som Sistrix. När det gäller att analysera fluktuationer och plötsligt förekommande problem är Sistrix mycket bättre.

XOVI är dock också betydligt billigare. Hela sviten börjar på € 99 per månad.Nyckelordövervakning kan också övervaka dina egna sökordsuppsättningar.

3 – Ahrefs allt-i-ett SEO-verktyg

3 - Ahrefs allt-i-ett SEO-verktyg

Tillsammans med Sistrix är Ahrefs förmodligen det bästa SEO allt-i-ett-verktyget du kan hitta. Backlink-analysen är särskilt bra.

Dataproduktionen är absolut uppdaterad och mer omfattande än med andra verktyg.

Det erbjuder dig många verktyg för professionell SEO.

  • Nyckelord forskning
  • Innehållsforskning
  • Konkurrensanalys
  • Backlink-forskning
  • Rangspårning
  • Webbövervakning av dina konkurrenter etc.

Du kan testa verktyget noggrant i 7 dagar för 7 USD.

4 – Vår rekommendation: SEMrush – den omfattande marknadsföringsverktygssatsen

4 - Vår rekommendation: SEMrush - den omfattande marknadsföringsverktygssatsen

SEMrush är ett enormt omfattande SEO-verktyg med många användbara funktioner. Bortsett från Sistrix är SEMrush det verktyg vi använder för att göra det mesta av SEO-arbetet.

Det tar dock lite tid att bekanta sig med det eftersom det verkligen erbjuder många funktioner som alla vill bli upptäckta. En liten downer är den ofullständiga översättningen av ytan.

Dokumentationen är mycket bra och omfattande, men endast tillgänglig på engelska. I gengäld får du några mycket bra tyska e-böcker helt gratis, varav två handlar om funktionerna i SEMrush och kan ses som mycket bra handledning.

Mitt tips: Det finns ett gratis konto, även om det inte visas officiellt någonstans. Det här kontot har alla funktioner, men vissa av dem har ett begränsat antal funktioner. Ändå kan du börja och optimera mycket med gratisversionen. Så du kan testa allt omfattande utan att behöva spendera några pengar.

5 – Ryte Suite för Googles SEO-optimering

5 - Ryte Suite för Googles SEO-optimering

Ryte är ett annat allt-i-ett SEO-verktyg med några användbara funktioner. Då och då använder vi vissa funktioner, men det är inte vår favorit. Övervakning av dina egna nyckelordssatser löses inte optimalt och innehållsredigeraren kan vara mycket bättre.

Det kostnadsfria kontot, som erbjuder vissa funktioner helt gratis, är fördelaktigt för dig. Testa bara verktyget.

6 – PageRangers SEO Suite

6 - PageRangers SEO Suite

PageRangers är ett av de mest underskattade SEO-verktygen där ute. Svitens grundläggande funktioner är relativt bra men kan inte konkurrera med Sistrix. Men SEO-verktyget är också betydligt billigare.

Uppgifterna från analysen av enskilda webbadresser är inte alltid uppdaterade, ibland får du bara helt föråldrade data från 2019. Om du ignorerar den här funktionen, som inte är ett av de fyra huvudområdena i SEO-verktyget, får du bra funktioner för lite pengar.

Vi gillar att använda SEO-verktyget eftersom det erbjuder den billigaste innehållsredigeraren. Funktionen kallas målsidor och analyserar de tio bästa konkurrenterna för innehållet som ska skrivas.

Det finns också en funktion som inget annat verktyg erbjuder: Med ett klick kan du importera texten på din målsida för att optimeras till redigeraren. Väldigt hjälpsam!

De bästa optimeringsverktygen för sökmotorer för sökordsforskning

Nyckelordsforskning är en av de viktigaste yrkena med en SEO. Ibland kan det verkligen ta mycket tid att hitta rätt och lukrativa nyckelord. Om du har riktigt bra verktyg till hands är forskning mycket roligare och mycket lättare att göra. Därför introducerar vi dig till våra mest använda verktyg. Förresten, vi startar inte den här listan med den välkända Google Keyword Planner.

Naturligtvis har varje SEO-svit som presenteras ovan ett verktyg för sökordsforskning, men de är vanligtvis inte så bra. Detta beror också på att databaserna för SEO All-In-One-verktygen inte är tillräckligt omfattande. Av den anledningen använder vi ofta helt andra och ofta till och med gratisverktyg. Satsa att du inte känner dem alla?

1 – Keywords Everywhere

1 – Keywords Everywhere

Nyckelord överallt är ett mycket användbart och riktigt bra webbläsartillägg som du kan få för Google Chrome och Mozilla Firefox. Grundfunktionen är gratis att använda, och det är riktigt goda nyheter för SEO och alla som vill bli en.

Personligen älskar jag det här coola verktyget och jag vill inte göra utan det längre. Vad gör nyckelord överallt? För att använda tillägget måste du starta en sökordsundersökning i Google-sökningen.

Ange ett huvudnyckelord och tillägget visar sökordsförslagen till höger. Du kommer också att se vad användare har letat efter.

seo

För allt du anger på Google visas dessa rutor med sökordsförslag och de nyckelord som också användarna sökte efter. Du kan också exportera data som en .CSV-fil utan kostnad.

Men om du vill ha mer information om nyckelorden (sökvolym etc.) måste du köpa så kallade krediter. Måste det vara så? Nej. Jag använder också tillägget gratis och kan vid behov kontrollera nyckelord som verkar viktiga för mig någon annanstans.

2 – Ubersuggest Keyword Research and SEO Tool

ubersuggest

Neil Patels Ubersuggest är ett riktigt bra verktyg för sökordsforskning. Även om det naturligtvis kan göra mycket mer.Men enligt min mening löser andra verktyg det andra – ytterligare – fungerar mycket bättre.

Sökordsverktyget för sökord är å andra sidan bra, men ibland kan du inte lita på informationen i sökvolymen. Detta bör testas mot med andra verktyg.

För att kunna använda de många och gratis fördelarna med verktyget bör du registrera dig hos Google och skapa ett gratis konto. Uppgifterna som matas ut i det fria kontot är betydligt mer omfattande än om SEO-verktyget användes utan registrering. Jag gillar Ubersuggest och använder det mycket i mitt dagliga arbete.

3 – Keyword.io – Google autocomplete longtail keyword tool

3 – Keyword.io – Google autocomplete longtail keyword tool

Keyword.io är ett annat gratis sökordsforskningsverktyg som använder Googles autofullständiga funktion för att skapa sökordsförslag.

På vänster sida kan du välja relevanta nyckelord och sedan exportera dem som .CSV-filer på höger sida.Bra verktyg och värt ett test. Det är dock inte min favorit.

4 – Keywordtools.org – gratis forskningsverktyg från Seobility

4 - Keywordtools.org - gratis forskningsverktyg från Seobility

Keywordtools.org är en gratis tjänst från Seobility, SEO-sviten för nybörjare. Som du kan se på skärmdumpen ovan uppfyller den inte alltid sökintensiteten, men det erbjuder ofta mycket intressanta sökord som är relaterade till det angivna huvudnyckelordet.

Detta gör det till en av de första platserna att söka efter sökord, eftersom många av de söktermer som returneras är riktigt bra. Även om »diesel« inte passar in i nummer ett, är de andra förslagen desto bättre. Därför en riktig rekommendation!

5 – AnswerThePublic – Vad dina användare är intresserade av

5 - AnswerThePublic - Vad dina användare är intresserade av

Behöver du några riktiga inlägg om vad dina besökare kan vara intresserade av? Vilka frågor ställer du Google för att få den information du vill ha? Använd sedan AnswerThePublic-verktyget.

Det är ett idealiskt verktyg för att hitta de viktiga W-frågorna och för att optimera innehållet därefter. Ange en sökterm, ställ in landet till »Tyskland« och språket till »tyska« och klicka på “Sök”.

Du kommer att bli förvånad över de riktigt intressanta nyckelordskombinationerna och frågorna om nyckelordet.

6 – KWFinder by Mangools

6 – KWFinder by Mangools

KWFinder by Mangools påstår sig vara det enda SEO-sökordsforskningsverktyget som du behöver i ditt liv. Men som ofta är fallet i livet skiljer sig kraven och den hårda verkligheten. Det är bra, ingen fråga om det. Det ger bra resultat och även tillhörande analyser.

Det finns också spårning av de valda söktermerna. Det är dock inte värt (åtminstone) 50 € per månad för mig. Sistrix gör nyckelordsspårning för mig och 200 spårade, dagliga nyckelord för 49,90 € per månad är inte tillräckligt. Resultaten av sökningen efter “SEO”

Du kan testa verktyget gratis i 10 dagar. Gör dig själv en bild.

7 – W-frågeställning från Seobility

7 - W-frågeställning från Seobility

Det kostnadsfria W-Question-verktyget från Seobility är ett användbart verktyg för snabba resultat. Bloggare kan vara nöjda med detta sökordsverktyg. Det är mindre lämpligt för krävande användning.

Det ger många resultat, varav många inte är bra. Det finns dock några mycket användbara nyckelord däremellan. Du bör bara testa verktyget och själv bestämma om det kan ge dig bra resultat för dina sökord. Här är ett utdrag för söktermen “SEO”.

Leave a Reply

Related Posts