Blockera Någon på YouTube – Så Gör Du!

Blockera Någon på YouTube – Så Gör Du!

YouTube är världens mest populära videoplattform, men samtidigt som plattformen är mycket uppskattad finns det allt från internettroll till taskiga kommentarer på plattformen. Men den goda nyheten är att det är lätt att ta bort den negativiteten ur ditt liv och förbjudaspammiga användaren för gott. Du gör detta genom att blockera dem. I denna artikel går vi igenom exakt hur du gör detta.

Från de flesta YouTube-skärmar klickar du på din kanalprofilbild längst upp till höger på en skärm och klickar på “YouTube Studio (när du är inloggad på ditt YouTube konto).

Från den här instrumentpanelen klickar du på avsnittet Kommentarer i navigeringsfältet till vänster för att visa alla de senaste kommentarerna som du ännu inte har svarat på.

Vi börjar med ett enkelt exempel först. Fliken ”Trolig skräppost” innehåller kommentarer som har hållits tillbaka av YouTube tills du får chansen att granska dem. Det är här som du hittar de flesta “sub4sub” och spam kommentarer.

För att förbjuda ytterligare kontakt eller kommentarer från en användare som fortsätter att skräpposta din kanal med sub4sub eller andra meningslösa förfrågningar, klicka på ikonen Förbjud. Du får en popup som visar en bekräftelse på att den här användaren nu har döljts från kanalen.

När det kommer till kommentarer som redan har publicerats på kanalen, klicka på fliken ”Publicerad” på samma instrumentpanel. Nu, bredvid varje kommentar på den här sidan, ser du tre punkter. Klicka på dem för att visa följande alternativ:

  • Pinna
  • Ta bort
  • Rapportera
  • Dölj användare från kanal
  • Godkänn alltid kommentarer från den här användaren
  • Lägg till den här användaren som kommentarmoderator

Alternativ 2 och 3 låter dig antingen ta bort en enskild kommentar eller rapportera den till YouTube. Självklart bör du inte missbruka detta system.

Det fjärde alternativet är detsamma som förbjudningsalternativet på fliken “Sannolikt skräppost”, vilket effektivt förbjuder användaren att någonsin kommentera igen på din kanal och dina videor.

För att hålla reda på alla användare som du har utestängt från din kanal, gå till “Inställningar” i menyn till vänster och klicka sedan på “Community”. Halvvägs ner på popup-skärmen ser du rutan ‘Dolda användare’.

För att klargöra är varje dold användare inte tekniskt utesluten från din kanal. De kan fortfarande titta på ditt innehåll, men de kan inte interagera med dig eller kommentarer, och det inkluderar livechattar. Om du ändrar dig och du vill återställa kommentarer för en användare kan du ta bort dem från den här listan.

Du kan förbjuda någon via YouTube Creator Studio-appen, men förutom att dölja tittare från ditt innehåll kan du inte hantera dem. Du måste gå tillbaka till skrivbordet om du vill ta bort den användaren från listan över dolda användare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts