Blockera Någon på Skype – Så Gör du!

Blockera Någon på Skype – Så Gör du!

Skype erbjuder dedikerade appar för alla större plattformar. Användargränssnittet är mer eller mindre lika, men det finns dock små skillnader. I denna artikel ska vi gå igenom hur du blockerar folk på Skype i Windows, Android, Mac och iOS.

Hur man blockerar någon på Skype i Windows

  • Från avsnittet Chattar, klicka på konversationen med den kontakten du vill blockera.
  • Klicka nu på deras profilnamn längst upp.
  • Bläddra ner till slutet av sidan och klicka på Blockera kontakt.
  • Du får en popup som ber dig om en slutlig bekräftelse samtidigt som du ger dig ytterligare möjlighet att blockera och rapportera kontot.
  • När de har blockerats raderas alla dina chattar med den kontakten.
  • På fliken Kontakter, tryck och håll kvar på kontakten du vill blockera.
  • Välj Blockera kontakt.
  • Du kommer att se en slutlig bekräftelsepopup med tillagd möjlighet att rapportera missbruk från kontakten också. Klicka på
  • Blockera.
  • Alla chattar och media som tas emot från den blockerade kontakten tas bort omedelbart.

Hur man blockerar någon på Skype på iOS

  • Gå till fliken Kontakter och tryck sedan och håll kvar på kontakten du vill blockera.
  • Välj Blockera kontakt.
  • Du kommer att se en slutlig popup med bekräftelse med ett alternativ att rapportera missbruk från kontakten också. Klicka på Blockera.
  • Alla chattar och media som tas emot från kontakten kommer att raderas så se till att göra någon form av säkerhetskopia om du behöver någon tidigare korrespondens innan du blockerar kontakten.

Hur man blockerar någon på Skype på Mac

  • Klicka på den kontakt du vill blockera på chatt- eller kontaktfliken.
  • Klicka på din konversation och klicka sedan på deras profilnamn högst upp.
  • Bläddra ner till botten och välj Blockera kontakt.
  • Du ser en popup som ger dig möjlighet att rapportera missbruk från kontakten. Välj Blockera och voila! Kontakten är nu blockerad.
  • Alla dina media och samtal med kontakten raderas och de kommer inte att kunna kontakta dig igen förrän du avblockerar dem.

Vad händer om du blockerar någon på Skype?

När du väl har blockerat en kontakt betyder det i princip ingen kommunikation mellan dig och den andra parten. Ingen av er kommer att kunna skicka video-, röst- eller textmeddelanden medan en av er förblir blockerad av den andra.

Hur kan du veta om du har blockerats på Skype?

När din kontaktlista laddas och du vill kontrollera om en kontakt har blockerat dig, klicka på deras profilbild. Deras statusikon som vanligtvis är grön, gul eller grå, vilket indikerar deras aktuella status, kan bli ett grått frågetecken. Det betyder att personen inte delar denna information med dig, vilket är en indikator på att du har blockerats.

Kan du se “senast inne på Skype” om du är blockerad?

När en kontakt blockerar dig kommer du bara att se deras senaste profilbild från tiden då de blockerade dig och när de senast sågs kommer att stå “setts dagar sedan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts