5 Sätt att Generera Potentiella Kunder Online Gratis

Enligt HubSpots rapport om State of Inbound 2018 betecknar marknadsförare faktiskt betald reklam som den mest överskattade marknadsföringstaktiken.

Detta är inte goda nyheter för jättar på sociala medier såsom Instagram och Facebook som tjänar reklamintäkter som ekonomiskt bränsle. Men vi är här för dig, inte för dem, vilken är anledningen till att vi har satt samman fem sätt att skapa kunder utan att använda betald reklam.

Gå organiskt

Organisk trafik kan vara en kraftfull lead källa om din webbplats är optimerad för genereringav leads – potentiella kunder. 51% av all webbplatstrafik kommer från organisk sökning, medan endast 10% härrör från betald sökning. Genom att öka den organiska trafiken får du fler möjligheter att konvertera besökare på din webbplats.

Att producera innehåll av hög kvalitet regelbundet är det första steget för att öka den organiska trafiken. Innehållet måste vara mycket relevant för din målgrupp – ta itu med de frågor och problem de kan ha under varje steg i köparnas resa.

Ju mer unikt och specifikt ditt innehåll är, desto bättre blir sökresultatet. En artikel med titeln “Årets 10 bästa restauranger” har till exempel mycket mindre SEO-potential än en med titeln “10 bästa indiska restauranger 2018: New York området” Genom att producera unikt innehåll regelbundet kommer din webbplats långsamt men säkert att klättra till toppen av sökmotorerna och engagera fler målanvändare.

Optimera för leads

All den organiska trafiken ger inte en enda lead om din webbplats inte är korrekt optimerad för leadgenerering. Det finns två huvudelement som du måste vara uppmärksam på för att få fler leads på din webbplats: “call to actions” och formulär.

När de utförs korrekt lockar uppmaningar, call to actions, besökare att vidta de åtgärder som är mest värdefulla för ditt företag, oavsett om det fyller i ett samrådsformulär eller laddar ner din senaste e-bok.

För att utforma effektiva CTA: er ska du hålla dem djärva, och tydliga.

När besökarna klickar på din CTA kommer de att hitta ett formulär där de måste fylla i sin kontaktinformation för att ladda ner ditt innehåll eller skicka en förfrågan. Nyckeln här är att bara be om den information som är absolut nödvändig för ditt säljteam. Ju färre antal formulärfält, desto högre blir dina omvandlingsfrekvenser.

När resegiganten, Expedia, eliminerade telefonnummerfältet i sina formulär, upplevde de en nästan 100% ökning av konverteringar. Detta illustrerar precis hur kritiska formfält är när det gäller att generera leads.

Genom att hålla både dina CTA och dina formulär i god form kan du konvertera din webbplatstrafik utan att använda betald reklam som en krycka.

Dela rikedom

Ett annat sätt att nå bredare målgrupper utan betalda annonser är att syndikera ditt innehåll. Detta ger trovärdiga webbplatser möjlighet att publicera ditt företags innehåll på sin egen webbplats.

Se bara till att webbplatserna du väljer har etablerade målgrupper som består av de personer du riktar dig in på. Det hjälper inte att få ditt innehåll publicerat på en universitetswebbplats om du riktar dig till VD:ar för stora företag.

För att skapa Leads med denna taktik vill du vara säker på att väva uppmaningar i hela ditt innehåll som driver användare till relaterat innehåll. Genom att tillhandahålla värde i ditt syndikerade innehåll kommer du att främja förtroende och göra läsarna mer villiga att handla sin kontaktinformation för ytterligare tankeledning.

Utnyttja dina e-post listor

Tre fjärdedelar av företagen är överens om att e-post levererar allt mellan “bra” till “utmärkt” ROI. Att skicka e-post till rätt personer vid rätt tidpunkt kan vara ett kraftfullt sätt att sköta leads och locka dem längre ner i din “sales funnel”. Även om detta inte nödvändigtvis genererar nya leads, kan det hjälpa dig att bättre segmentera befintliga leads.

Genom att till exempel skicka ut erbjudanden för en specifik produkt eller tjänst kan du använda engagemangsdata för att avläsa vilka leads som är intresserade av vilka av dina tjänster. Genom att kontinuerligt testa olika erbjudanden på befintliga leads får du insikt i din databas och identifierar vilka potentiella kunder som har mest potential att köpa.

Påverka din målgrupp

Att utnyttja influencer marknadsföring kan vara ett effektivt sätt att driva affärer om influencers följare också är din målgrupp. Du kan se till att en influencer passar bra genom att övervaka det engagemang de får på sin digitala plattform som du väljer. Du bör leta efter kvantitet och kvalitet – tusentals kommentarer betyder ingenting om de inte kommer från rätt publik.

När du har bekräftat att influenern är en trovärdig källa hos en publik som du strävar efter att nå, kontakta dem för att fråga om sponsringsmöjligheter. Många marknadsförare tvekar att sponsra influencers av rädsla för att det är för dyrt. de flesta mikroinfluencers har emellertid mycket rimliga priser. vVidare är faktum att bloggare som inte är kändisar är 10 gånger mer benägna att påverka ett köp än kändisar. Genom att identifiera mikroinfluencers i din bransch kan du driva leads utan att spendera ett orimligt belopp på sponsring.

Slutsats

Om betalda annonser inte fungerar för dig kan det vara dags för ett nytt perspektiv i din marknadsföring.

Oavsett om du ökar organisk trafik optimerar din webbplats, syndikerar innehåll, skickar e-post eller använder influencer-marknadsföring, se till att taktiken du väljer är anpassad till din strategi som helhet. Så länge du håller ögonen på din målgrupp och kontinuerligt utvärderar dina resultat kommer du att identifiera en taktik som driver ditt varumärke framåt utan betalda annonser.

Leave a Reply

Related Posts